Meubelen

RUSTIC LUXURY
Een design icoon ziet het leven…

Hout is een onvervalste sfeerschepper. Lieven en zijn team hebben dat helemaal begrepen. Hun realisaties doen dan ook nooit afbreuk aan de identiteit van het hout dat zij nieuw leven inblazen. Wanneer zij een bijzonder stuk in handen krijgen, dan willen ze dat potentieel optimaal benutten. En daar hoeft niet noodzakelijk een trap uit voort te komen...Van boomstam tot eindproduct. Trappen Demunster heeft het proces vanaf de eerste stappen in de hand. En dat leidt regelmatig tot nieuwe vondsten. Zoals de massieve designtafels die door Lieven zelf gecreëerd werden. Met hun nerven en knoesten en door het behoud van de natuurlijke lijn van de boom hebben deze tafels een robuust voorkomen dat - dankzij het natuurlijke materiaal - bijzonder, maar toch warm oogt. Een schitterend object dat zowel in een klassiek als in een modern interieur past. Lieven ontwierp de tafelpoot in twee varianten, één in hout en één in metaal. Maar de vorm blijft steeds dezelfde, met poten die er langs de zijkant uitspringen. Het is de stilistische stempel van het huis die in elk ontwerp terugkeert. Net als de zijkant die altijd in schors of zwarte lak uitgewerkt worden.

Zoals steeds bij Demunster gaat het ook hier weer om maatwerk. Haar schrijnwerkerij is er meester in om de unieke eigenschappen van verschillende houtsoorten met bijzonder vakmanschap en oog voor detail volledig tot hun recht te laten komen. Klanten kiezen zelf het type hout dat ze wensen te gebruiken en ze bepalen ook zelf lengte en afwerking. Met de komst van de nieuwe 5-as gestuurde cnc freesmachine behoren ook lange tafels tot zeven meter tot de mogelijkheden.

Ook voor de bijpassende stoeltjes kan men bij Demunster terecht. De stoelen zijn niet van eigen makelij. Maar ze worden geproduceerd door een Italiaanse firma die wél dezelfde unieke stijl en traditionele waarden hoog in het vaandel draagt. De stoeltjes worden ambachtelijk en zeer doordacht gemaakt met oog voor traditie, kwaliteit en ecologie. Een verademing in onze weggooimaatschappij waar bandwerk en overproductie de bovenhand hebben.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookiebeleid. Meer info OK