Van houtsoorten tot houtcategorieën en materiaalcombo's.
Kom alles te weten over ons assortiment!

In dit blogartikel helpen we je graag verder met de juiste materiaalkeuze.

ONZE HOUTSOORTEN
Heel wat klanten kiezen voor een trap in beuk of eik. Het verschil tussen beiden? Dat is vooral het uitzicht, maar toch zijn er nog een aantal zaken die je moet weten:
Bij eik bestaan er heel wat mogelijke (kleur)behandelingen. In onze showroom heb je bijvoorbeeld keuze uit meer dan 70 behandelingen! De opties zijn bij beuk iets beperkter (een 8-tal behandelingen), maar deze soort is wel voordeliger in prijs. De vernis-of oliekeuze bespreken we verder bij de rubriek “Bescherm je trap”.
Naast deze courante keuzes, kan je ook kiezen voor iets exclusiever hout. Notelaar is bv. een prachtige houtsoort. Daarnaast behoren kerselaar, wengé, berk, olm ook tot de mogelijkheden. En voor wie een buitentrap zoekt, is afrormosia en padoek een goed idee. Daarentegen kan je low-budget ook een trap bij ons scoren door het gebruik van lariks of kastanjehout.

HOUTCATEGORIEËN, WAT MOET IK ER OVER WETEN?
Beuk 1ste keuze, Beuk 2de keuze, Beuk bis,… het lijkt voor heel wat mensen chinees. Wat is het? Wij en heel wat andere houtverwerkende bedrijven maken categorieën bij beuk en eik (dit is niet gebruikelijk bij andere houtsoorten). De kwaliteit blijft hetzelfde per categorie, maar er wordt een onderscheid gemaakt op basis van de houtnoten en kleurschakering. Dit is dus puur esthetisch. Een 1ste keuze is altijd zonder houtnoten.
Op de website van onze houtzagerij wordt dit verder in detail toegelicht (met foto):
Houtcategorieën beuk
Houtcategorieën eik

BESCHERM JE TRAP
We raden altijd aan om je trap te behandelen ter bescherming, dat kan met olie of vernis. Welke behandeling wij adviseren? Dat hangt opnieuw van je eigen voorkeuren af. Olie heeft een iets natuurlijkere look, maar vergt meer onderhoud. Wie onderhoudsgemak hoog in het vaandel draagt, kiest dus beter een trap met vernis.
Weet ook dat olie minder geschikt is bij beuk omdat de poriën van deze houtsoort dit minder goed opnemen.

MIX & MATCH
Trappen Demunster vervaardigt trappen die vooral uit hout bestaan. Maar een balustrade in glas, smeedijzer of een handgreep in metaal kan zeker ook! Op die manier willen we voor elke stijl iets aanbieden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info